Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

2009-2010 δραστηριότητες - πρόγραμμα Comenius

Το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης/COMENIUS - Πολυμερείς σχολικές συμπράξεις, το οποίο είχε τίτλο «Building bridges across time and space» και διάρκεια δύο έτη (2009-2011).

Το πρόγραμμα συντονίστηκε από το σχολείο Hauptschule an der Maximilianstrasse, του Ingolstadt της Γερμανίας και συμμετείχαν: το Ισπανικό σχολείο IES Benjamin de Tudela από τη Navarra, το Φινλανδικό Simonkylan koulu από την Vantaa και το σχολείο BKMO Vari Szabo Istvan Szakkozepiskolaja,Szakiskolaja es Kollegiuma από το Kiskunhalas της Ουγγαρίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εικοσιπέντε μαθητές, από όλες τις τάξεις του γυμνασίου, «χτίζουν», με την καθοδήγηση έξι εκπαιδευτικών, την εικόνα της καθημερινής ζωής της δεκαετίας του 1950, τότε που οι παππούδες τους ήταν νέοι.

Οι μαθητές μελέτησαν διάφορες πλευρές της δεκαετίας του 50, όπως η εργασία, η κατοικία, η διασκέδαση και η μουσική, η πολιτική ζωή και η τέχνη. Η συλλογή των πληροφοριών έγινε με ερωτηματολόγια που δημιουργήθηκαν γι αυτό το σκοπό και συνεντεύξεις που έδωσαν οι ηλικιωμένοι, σήμερα, έφηβοι και νέοι εκείνης της εποχής.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μουσεία, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και ταινιών και ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη εποχή.

Οι μαθητές, είχαν τη δυνατότητα μέσα από αυτό το πρόγραμμα, να γνωρίσουν τη ζωή των προηγούμενων γενεών χτίζοντας μια γέφυρα επικοινωνίας. Επίσης, τους δόθηκε η δυνατότητα να καλλιεργήσουν την αγγλική γλώσσα και τις νέες τεχνολογίες και μέσω αυτών να επικοινωνήσουν με τους μαθητές των άλλων χωρών, να ανταλλάξουν πληροφορίες για τη ζωή, την εκπαίδευση κ.τ.λ.

Η συμβολή του σχολείου μας έχει συμπυκνωθεί στο παρακάτω λεύκωμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου